Αν δεν ακούς, πάτα το Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι το δικός σας ραδιόφωνο*****

31 Ιαν 2020

YOU’RE MY BLUE NOTE – MARIA VASILOPOULOU (OFFICIAL MUSIC VIDEO)



Η Μαρία Βασιλοπούλου, τραγουδίστρια  της soul, funk, disco και lounge μουσικής σκηνής,  γνωστή στο ευρύ κοινό από το περσινό “The Voice” παρουσιάζει το πρώτο της αγγλόφωνο single “You’re my Blue Note” σε στίχους και μουσική της συριανής Μαρίας Καραβασίλη, το οποίο αποτελεί την πρώτη της μουσική και στιχουργική σύνθεση, στην οποία το σύγχρονο Αγγλικό Ροκ συναντά την Αμερικάνικη μπλουζ συνδυάζοντας τον μοντέρνο Ευρωπαϊκό ήχο με την Αφροαμερικάνικη παράδοση.

Το τραγούδι απογειώθηκε από ένα dream team μουσικών με διεθνή καριέρα, όπως ο ακρογωνιαίος λίθος της Τζαζ Γιώργος Κοντραφούρης στο πιάνο και το Hammond Organ, ο Γιώργος Μανιάτης, ο εκρηκτικός ντράμερ που έχει ως έδρα του τη Νέα Υόρκη και ο Κωνσταντίνος Στουραΐτης, άρτι αφιχθείς από την ίδια μουσική σκηνή (της Νέας Υόρκης), ο οποίος εκτός από ερμηνεία κιθάρας και μπάσου υπογράφει και την ενορχήστρωση.
H   χαρακτηριστική  έκφραση της μπλουζ μουσικής εμπεριέχει   τις ‘’μπλε’’ νότες (blue notes) .Η Μαρία Καραβασίλη ενσαρκώνει στο κλίπ την Blue Note υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πάνου Γκόλφη.
Σε ένα άκρως ερωτικό και μυσταγωγικό κλίμα χορογραφημένο από την Λυδία Ποθουλάκη , η Blue Note, εισβάλει αιθέρια στο πεδίο των μουσικών και καθοδηγώντας τους, γεννιέται το τραγούδι‘’You’re My blue Note’’.
Τις Μαρίες έντυσε με τις δημιουργίες της η Δήμητρα Χαραλάμπους ,το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Διονυσία Πρωτονοταρίου και τα μαλλιά τους  ο Ανδρέας Τζαβάρας.
CV – MΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η Μαρία Βασιλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Υποκριτικής για 3 χρόνια στο Θέατρο των Αλλαγών και 5 χρόνια μαθήματα Φωνητικής με την Γκέλυ Φλουρή στο Εθνικό Ωδείο παρ. Υμηττού.
Συμμετείχε ως τραγουδίστρια στην θεατρική παράσταση "Καγκουρώ", (Οκτώβριος 2015, Εθνικό Θέατρο, σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς) και ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις με την θεατρική ομάδα εν Εξάλλω, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος υπό την σκηνοθεσία του Κων/νου Κωνσταντόπουλου, του Κωσταντή Μπαρμπούρη και της Μελίνας Σκούφου.
Συμμέτεχει ως τραγουδίστρια στην μπάντα Jazzmatazz από το 2011  και στην Athens Lounge Orchestra από το 2016.
Ως σόλο τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς σε ποικίλα ρεπερτόρια (ελληνικό έντεχνο, λαϊκό, jazz, disco, flamenco etc).
Έχει κάνει live εμφανίσεις σε κεντρικά μαγαζιά και μουσικές σκηνές της Αθήνας καθώς και σε ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τον σχολιασμό σας. Θερμή παράκληση να εκφράζετε τις απόψεις σας με σεβασμό στους αναγνώστες δεδομένου ότι μπαίνουν και τα παιδιά μας στον πειρασμό να μας διαβάζουν.
Ας κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο της επικοινωνίας.
Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως